Over vuur lopen…

geplaatst in: Bewustwording | 0

M

Op een gegeven ogenblik in mijn leven kreeg ik de mogelijkheid om als ik dat wilde om op mijn blote voeten over vuur te gaan lopen. Ik weet nog goed de eerste keer dat ik dat deed. Het was avond, schemering en er waren bongo spelers die ritmisch op hun bongo’s sloegen. Op een gegeven ogenblik ging de begeleider van het geheel uitleggen dat een van de belangrijkste dingen die je moest doen was je focus leggen op een persoonlijk doel en dat je, je moest focussen op de overkant van het vuur.  De plaats waar je naar toe wilde. Je moest diep in en uitademen en op het moment dat je, je focus helder had en de overkant helder in zicht had moest je gaan. Wij kregen er ook nog bij te horen dat als je er dansend over wilde dat ook goed was, als je maar  al je energie focuste op die plek waar je naar toe wilde.

De bongo’s begonnen te spelen en op het moment dat mijn moment daar was deed ik alles zoals dat geïnstrueerd was. Ik was volledig gefocust op waar ik naar toe wilde met mijn energie. En daar ging ik, niet dansend, maar lopend over het vuur naar de overkant. Wat een kick gaf dat toen ik aan de andere kant was. Ik had het gedaan en ik had niets ervaren of gevoeld van het vuur. Wat bijzonder. Nadat iedereen die het durfde erover heen was gelopen mocht iedereen die nog een keer wilde dat doen en aldus liep ik nog een keer over het vuur en ik betrapte mezelf er daarna op dat ik dacht, dat is niet bijzonder, het lukt altijd ik ging twijfelen…

Een paar maanden later kwam er een gelegenheid om nog een keer over het vuur te lopen en ik weet nog dat ik dacht. Dat is niet bijzonder doe ik wel even. Ik focuste mij niet, ik ademde niet zoals aanbevolen was en ik stapte op het vuur terwijl de bongo’s een lekker ritme aangaven en toen ik op de hete kolen stapte dacht ik wat een pijn, au au au, ik ben naar de overkant gerend, zo een pijn. Ik had mijn voeten verbrand, ik kon bijna niet lopen van de pijn, ik voelde ook zoveel schaamte over mijn overschatting toen, dat ik net deed of er niets aan de hand was, maar s’ nachts zat ik te huilen van de pijn en de blaren onder mijn voetzolen en baalde van eigen stommiteit om de instructies aan mijn laars te lappen en te onderschatten.

Een van mijn inzichten was met energie en focus kan je veel bereiken, je kan er tenslotte mee over vuur lopen? Ik heb uit deze ervaringen zoveel bewustwording gecreëerd.

Zou jij over het vuur lopen met een doel voor ogen?

Zou je dansend over het vuur dansen met je doel voor ogen?

Hou jij je concentratie en focus vast?

n

 

Samenvatting
Over vuur lopen
Titel
Over vuur lopen
Omschrijving
Op een gegeven ogenblik in mijn leven kreeg ik de mogelijkheid om als ik dat wilde om op mijn blote voeten over vuur te gaan lopen. Ik weet nog goed de eerste keer dat ik dat deed. Het was...
Auteur
Gepubliceerd door
I WORK THE ENERGY
Logo
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.