Het verhaal van Nicholas en Monique

geplaatst in: Ouderschap | 0

 

 

In mijn werk als coach maak ik bijzondere dingen mee. Onlangs had ik bijvoorbeeld Nicholas(6 jaar) en zijn moeder Monique over de vloer. Nicholas zat al langere tijd niet lekker in zijn vel. Hij at slecht, op school had hij veel meer in zijn mars dan dat er daadwerkelijk uit kwam, maar ook kreeg Monique vaak vragen zoals: “mama, ik ben geen leuk jongetje hè!?”. Iets, dat een moeder logischerwijs zorgen baart. Monique wil natuurlijk niets liever dan een gelukkig kind, dat lekker in zijn vel zit.

Dus op een gegeven moment is Monique opzoek gegaan naar hulp. Weliswaar makkelijker gezegd dan gedaan. Want van schooljuffrouw tot aan het spreekwoordelijke ‘systeem’, de oplossing kwam pas toen Monique simpelweg een gesprek aanknoopte met een andere moeder op het schoolplein die ons met elkaar in contact bracht. Zo zie je maar weer hoe belangrijk mond-tot-mond reclame is..

 

Tijdens mijn eerste coaching met Nicholas kwam naar boven dat hij zich weer een bijzonder jongetje wilde voelen. Een prachtig inzicht op zich! Je kunt je misschien voorstellen dat dit al een stukje verlichting in het leven van moeder en kind bracht. Direct na zijn eerste afspraak met mij vertelde Nicholas zijn moeder dan ook: ‘Mam, het is rustiger in mijn hoofd’. Wow !

 

In het tweede gesprek kwam er tijdens de communicatie met Nicholas’ onderbewustzijn iets nieuws, en onverwachts naar boven. Toen hij 2 jaar was, en een dagje op pad was met opa, kregen ze te horen dat Monique met spoed naar het ziekenhuis was gebracht omdat het niet goed ging met haar en haar pas geboren tweede zoontje. Het kindje –dat nu overigens gelukkig een gezonde peuter is– was het leven in één klap onzeker geworden. Dit was een aangrijpende, op dat moment erg verdrietige en shockerende happening voor iedereen. In het bijzonder voor Nicholas, bleek achteraf.

 

Waarom? Omdat Nicholas een compleet andere wereld ervoer, een wereld die hij niet begreep. Zijn vader en Nicholas kwamen bijvoorbeeld thuis na hun eerste, hectische ziekenhuisbezoek (Monique en de baby moesten blijven) toen papa heel verdrietig alle feestversiering weghaalde; de slingers, de ballonnen met ‘hoera een zoon’. Maar waarom dan?; dacht de kleine Nicholas. En terwijl iedereen zo in zijn eigen proces zat, begon Nicholas zich ongehoord te voelen. Met andere woorden, hij gaf onbewust een andere betekenis aan wat er gebeurde. Hij dacht dat het hem lag en dat hij geen leuk jongetje was of was geweest.
Vanuit de coaching kreeg Monique inzichten in, en gereedschappen over hoe haar zoon te helpen. Nicholas vertelde zijn moeder in de auto na het tweede gesprek, dat hij zich fijn voelde. En ook weken na de coaching nog, hebben Monique en ik contact. Nicholas is véél zelfverzekerder geworden, en zijn resultaten op school nog mooier. Zelfs de juf had opgemerkt dat ‘Nicholas gegroeid is op vele vlakken en het belangrijkste meer vertrouwen’!

 

Namen om privacy redenen gewijzigd.

Toestemming ouders om te mogen publiceren;

Nei coaching Francisca

‘empowered by goodvibesonly.nl – dé mindstyle blog van NL’

 

Iwork quote: ‘Children see magic, because they look for it.’. En omdat kinderen de energie van hun omgeving opener en sneller ervaren dan volwassenen, reageren ze zo puur. Iwork brengt zowel kind áls ouder weer terug naar deze pure energie; de Iwork energie.

IMG_0380

Samenvatting
Het verhaal van Nicolas en Monique
Titel
Het verhaal van Nicolas en Monique
Omschrijving
Verhaal over ouderschap, communicatie, bewustwording over kinderen.
Auteur
Gepubliceerd door
Iwortheenergy
Logo
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.